Gonda László
zongorista-előadóművész

Gonda László, az Egri Zenészek Egyesületének elnöke, egyben művészeti vezetője zenész családban született Hevesen 1977-ben. Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett ének-zene-karvezetés diplomát. A könnyűzenei képzést Budapesten folytatta az OSZK Stúdiójában, Esze Jenőnél. A kiváló mestertől nemzetközi repertoárt, stílusos zongorajátékot és improvizációt tanult. 1995-ben zongorista előadóművész lett. 2005-ben elvégezte a Szintetizátor- keyboard oktatásának a központi követelmények és tantervi programok alkalmazásának, valamint a kapcsolódó szakértői ismeretek megalapozásának akkreditált továbbképzési programját, Székesfehérváron. 2006-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, közoktatás-vezetői szakán diplomát szerezett Pedagógiai tevékenysége rendkívül sokrétű. általános és középiskolákban tanított és tanít ének-zenét, több helyen volt karvezető, több alapfokú művészeti iskolában tanított és tanít, kettőnek igazgatója is volt. Zenészként az elmúlt években itthon és külföldön egyaránt a legkülönbözőbb zenei formációkban játszott, zenét szerzett, hangszerelt, műsort szerkesztett és vezetett. Ötletgazdája és megvalósítója a bárzenész találkozóknak, ezen belül a Trilla – az élő zene versenyének. Különleges feladatokat is vállal, elkötelezett híve a tehetséggondozás nem hagyományos módszereinek. 2010-2012 között a Salgótarjáni Magyarnóta és Népzenei Egyesület művészeti vezetője volt, 2007 óta a Heves Megyei Pszichiátriai Intézet zenetanára, 2005-től a Hevesi József Magyarnóta Klub korrepetítora. 2014-15-ben Egerben a Szalai Közösségi Házban a Nincs fontosabb, mint az álmaid projektet vezette.

A Heves Megyei Közgyűlés Heves megyéért kitüntető díjat adományozott Gonda László zongorista-előadóművésznek.
A Heves Megyei Közgyűlés 27 éve alapította a Heves megyéért kitüntető díjat, mellyel azokat ismerik el, akik az oktatás, a gazdaság, a kultúra, az egészségügy, a sport és a civil szféra, a közélet, valamint a megye épített és természeti környezetének megóvása érdekében kiemelkedő színvonalú munkát végeznek.
Gonda László zongorista-előadóművész, több mint 20 éve pályán lévő ének-zene, karvezetés, szintetizátor-keyboard szakos tanár. Zenész családban született, zenei tanulmányait a Hevesi Állami Zeneiskolában zongora tanszakon, Ferencz Sándornál kezdte. Budapesten 1995-ben zongorista-előadóművészi kategóriát szerzett, felsőfokú tanulmányait Szegeden végezte ének-zene, karvezetés szakon. Nevéhez köthető a zenés show-műsorok, összművészeti zenész show-k ötletének útnak indítása és meghonosítása Heves megyében. Gonda László pedagógiai, oktató-nevelő munkáját több alkalommal elismerték már. Pedagógiai és előadóművészi munkásságának különlegessége sokszínűségében rejlik. Oktat 5 évestől a 86 éves korig, s a magyar zenétől kezdve nemzetközi, szórakoztató és koncertzenét egyaránt játszik.
A Gonda-Báder Duóban közel 10 éve zenél együtt Báder Ernővel, akivel közösen missziós tevékenységként végzik a tehetségkutatást, tehetséggondozást. Rendezvényeik Eger és a megye fontos idegenforgalmi turisztikai programjává nőtték ki magukat, több ezer ember látogatja azokat. Tevékenységüket 2012-ben Heves megyei Príma közönség díjjal, 2013-ban Heves megyei Príma díjjal jutalmazták.
(kekesonline.hu)

Média:

Műfajt teremtő zenészművész (Heol, 2010 szeptember)
A muzsikálásra tettem fel az életem (Egerhírek.hu, 2015 március)