Énekiskola és zenei képzés a Szalában 2014

2014. szeptember –december
Szalai Közösségi Ház

„A Szala városrész szociális rehabilitációja” ÉMOP pályázat keretében megvalósítottuk a Nincs fontosabb, mint az álmaid című intergenerációsminiprojektet.
A projekt második programeleme volt az énekiskola.
Az első programelem, a dalverseny nemcsak egy jó műsort biztosított, hanem a felkészülés és a verseny közben mértük fel az igényeket, lehetőségeket a tervezett képzéshez.
Egyesületünk szeptembertől decemberig szombat délelőttönként rendszeres zenei és énekképzést biztosított Gonda László vezetésével a Közösségi Ház két helyiségében, részben párhuzamosan.
A képzésen minden korosztály képviseltette magát: gyerekek az óvodás kortól, fiatalok, felnőttek és nyugdíjasok egyaránt látogatták az órákat.
Reggel 8-tól a legkisebbek jöttek közös éneklésre, majd a nagyobbak és 10 óra után kezdődnek az egyéni zenei és énekképzések.
Fontosnak tartottuk a személyiségfejlesztést is az órákon. Egy alkalommal ennek érdekében kifejezetten mesefoglalkozásra hívtuk a gyerekeket. Luzsi Margó mesemondó. A kotnyeles rókakölyök, a Böhön hőbün és A legény meg a bika című meséket mondta el. A játékkal, mondókákkal tarkított délelőttön ritmushangszereket is használtak.
A projektrész lezárásaként zárókoncertet tartottunk december 7-én a Közösségi Házban. A legkitartóbb és legszorgalmasabb tanulók léptek fel a család, a szomszédok előtt.

Összefoglaló videó:

További videók: