Énekiskola a Szalában 2015

2015. május-június
Szalai Közösségi Ház

Eger Megyei Jogú Város támogatásával 2015 májusában és júniusában szombatonként énekképzés tartottak az Egri Zenészek Egyesülete pedagógusai. A képzés reggelente a gyerekek közös éneklésével indult, majd a fiatalok egyéni korrepetíciós képzése folyt.
Június 3-án ismét mesefoglalkozást tartott a gyerekeknek Luzsi Margó.
Ez a projekt házi dalversennyel zárult. A verseny legjobb fellépői különleges jutalmat kaptak: továbbjutottak a Trilla – az élő zene versenyére. Az Egri Zenészek Egyesülete átvállalta a részvétel költségeit is.
A továbbjutók a Trilla-az élő zene versenyén mind megállták a helyüket. Gáspár Béla a legvirtuózabb előadásért járó Káprázat-díjat, Gáspár István a legszebb hangszínért járó Bársony-díjat, Gáspár Dániel a legfiatalabb reménységnek járó Junior díjat és a Közönség-díjat nyerte el. Közösen kapták a legsikeresebb családnak járó Family-díjat. Csóka Ferencné Erika a legőszintébb közlésértaz Ösztön-díjat érdemelte ki.
Gáspár Dániel a Szepesi György Bárzenész Találkozó nyitókoncertjén énekelhetett, majd az a kitüntetés érte, hogy a Trilla – az élő zene versenye díjátadó gálaműsorában Nyári Károly kísérte énekét.