Nincs fontosabb, mint az álmaid...

„NINCS FONTOSABB, MINT AZ ÁLMAID”
AZ EGRI ZENÉSZEK EGYESÜLETE INTERGENERÁCIÓS MINIPROJEKTJE A SZALÁBAN

A projekt három elemből állt:
- DALVERSENY A SZALÁBAN 2014. augusztus 5-6.

Plakátokon és élőszóban hirdettük a versenyzési lehetőséget. Egyik toborzó körutunkra a Magyar Televízió stábja is elkísért minket július 23-án. A Ragyogó Évezred Produkció filmje az Életkerék című műsorban augusztus 8-án volt adásban.
A Szalai Közösségi Ház melletti terület alkalmas volt a rendezvények színpadának és nézőterének elhelyezésére. Hála Istennek, augusztus 5-én és 6-án is jó időnk volt, így a szabadban elfért az érdeklődő közönség is. Becsléseink szerint a versenyt 200, a gálaműsort 100 fő élvezte a kellemes nyári estéken.
A dalversenyre mindenki jelentkezhetett, aki elmúlt már 12 éves és nem szabtunk műfaji korlátokat sem. A rendezvény arcának, egyik zsűritagjának és a gálaműsor szereplőjének Rácz Katit választottuk, aki roma muzsikus családból származik és világot járt jazz díva lett. Élete, egyénisége nem csak azoknak lehet példa, akik zenei pályára készülnek. A zsűri másik két tagja: Gonda László zongorista-előadóművész és Báder Ernő prímás-előadóművész volt, akik tavaly közösen nyerték el a Heves Megyei Príma Díjat. A bírálók körét Pataki Ferenc dobos tette teljessé.
A verseny színvonala felülmúlta a várakozásunkat. Tizenhat műsorszám hangzott el, a versenyzők kora és felkészültsége széles skálán mozgott. Az abszolút győztes Gáspár István lett.

 

- ÉNEKISKOLA ÉS ZENEI KÉPZÉS

A dalverseny nemcsak egy jó műsort biztosított, hanem a felkészülés és a verseny közben mértük fel az igényeket, lehetőségeket a tervezett képzéshez.
Egyesületünk szeptembertől decemberig szombat délelőttönként rendszeres zenei és énekképzést biztosított a Közösségi Ház két helyiségében, részben párhuzamosan minden korosztálynak.
Fontosnak tekintettük a személyiségfejlesztést az órákon, a cél érdekében egy alkalommal kifejezetten mesefoglalkozásra hívtuk a gyerekeket.
A projektrész lezárásaként házi koncertet tartottunk december 7-én a Közösségi Házban. A legkitartóbb és legszorgalmasabb tanulók mutatták meg tudásukat a család, a szomszédok előtt. Itt elhangzott többek között az a dal is, melynek egy sora a projekt címe.

- KONCERT „BOLDOGSÁG, MARADJ VELEM” CÍMMEL

Az utolsó projektelem a zártkörű farsangi műsor, amit 2015. február 1-jén délután 5 órától valósítottunk meg a Közösségi Házban a projektben résztvevők számára. Az izgalommal várt eseményen ismét közönség előtt léptek fel az énekiskolások és a Dalverseny egy-két résztvevője.
Sztárvendégünk Bangó Margit volt, aki nemcsak énekelt, hanem a helybeliekkel közös produkciókat adott elő.
A cím természetesen Bangó Margit egyik dalát idézte.