Trilla - az élő zene versenye 2018

Az Egri Zenészek Egyesülete a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége támogatásával kétfordulós versenyt hirdet.
16 év fölötti zenészek és énekesek jelentkezését várjuk, akik bárzenét, jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek. A versenyzők maximum két számot adhatnak elő. Előnyt jelent, ha magyar szám, és ha az egyik Cserháti Zsuzsa repertoárjából való.
CÉL: a műfaj művészi színvonalának emelése, értékmegőrzés és átörökítés, a leendő és gyakorló bárzenészek találkozása, tapasztalatcseréje, megméretése, szakmai konzultáció kiemelkedő szakemberekkel.
 
ÜTEMTERV:
Válogató videofelvétel alapján: 2018. június 10-ig.
Döntő: 2018. július 16-án, hétfőn Egerben.
Díjátadó gála: 2018. július 17-én, kedden Egerben.
AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI: zenei tudás, technikai felkészültség, megjelenés, stílus, egyéniség.
A ZSŰRI: Esze Jenő Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus- és Weiner Leó-díjas zongoraművész, a mostani bárzenész nemzedék mestere, Hárs Viktor Artisjus-díjas jazzbőgős, basszusgitáros, zeneszerző, Szepesi Györgyné zenepedagógus, Vásáry André többszörös arany- és platinalemezes énekművész, a Római Nemzetközi Énekverseny döntőse, a Miskolci Operaverseny győztese, Völgyi Zsuzsi énekes-előadóművész (Romantic).
Az értékes díjak elsősorban a versenyzők szakmai felkészülését és szellemi, fizikai feltöltődését segítik.
Jelentkezés a következő linkeken:
Egyéni jelentkezési lap
Duó jelentkezési lap
Csoport jelentkezési lap
 
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. MÁJUS 6.
A VERSENY MENETE:
Válogató:
- a versenyzők május 6-ig a YouToube-ra feltöltik a legalább az egyik számot bemutató videót, beküldik a jelentkezési lapot és átutalják a regisztrációs díjat (személyenként 1.000 Ft, 4 fős, illetve nagyobb csoport esetén 3.000 Ft) az Egri Zenészek Egyesülete számlájára (FHB Bank 18203174-06018092-40010016). Az utaláskor a közlemény rovatba a „Trilla” szót kell írni. Ha az utaló nem azonos a versenyzővel, akkor a versenyző nevét is fel kell tüntetni.
- Az előzsűri értékeli a beküldött műsorszámokat és az eredményről június 10-ig e-mail értesítést küld.
 
Döntő:
- A továbbjutottak átutalják a nevezési díjat (ugyanarra a számlaszámra, ugyanolyan megjegyzéssel, mint a válogatón), ami személyenként 3000 Ft, 4 fős, illetve nagyobb csoport esetén 9000 Ft.
- Nyilvános döntő július 16-án, hétfőn délután.
- Július 17-én, kedden délelőtt Bárzenészek konferenciája, melynek keretében minden versenyző személyre szóló értékelést is kap.
- Július 17-én, kedden este nyilvános eredményhirdetés és gálaműsor a díjazottak, a zsűri és meghívott művészek közreműködésével.
Tudnivalók:
A versenyszámok maximális időtartama hangolással, beállással együtt 8 perc.
Egy személy versenyzőként csak egy produkcióban szerepelhet.
A döntőben versenyzők a kézi hangszereiken kívül csak a helyszínen biztosított hangtechnikát, elektromos zongorát és dobot használhatják.
Az énekesek hozhatnak kísérőzenekart (max. 6 fő) vagy cd-n zenei alapot. Az élő kíséret az értékelésnél előnyt jelent.
A zenekarok maximum 6 tagúak lehetnek, az énekkarok létszámát nem korlátozzuk.
A versenyen való részvételt mindenki önként vállalja, a regisztrációs és nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.
A versenyzők szállásukról, étkezésükről maguk gondoskodnak. Kérésre ajánlunk szállást különböző áron.
A rendezők fenntartják a jogot, hogy a demóanyagokat és a versenyen készült fotó és videófelvételeket korlátozás nélkül felhasználják.
A versenyen saját videófilm és fotók készítése megengedett.

Információ: simon.klara.marta@gmail.com, szakmai tanács: gondamusic@gmail.com