Trilla - az élő zene versenye 2019

TRILLA - AZ ÉLŐ ZENE VERSENYE 2019.
Az Egri Zenészek Egyesülete a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége támogatásával kétfordulós versenyt hirdet.
16 év fölötti zenészek és énekesek jelentkezését várjuk, akik bárzenét, jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek. A versenyzők maximum két számot adhatnak elő.
CÉL: a műfaj művészi színvonalának emelése, értékmegőrzés és átörökítés, a leendő és gyakorló bárzenészek találkozása, tapasztalatcseréje, megméretése, szakmai konzultáció kiemelkedő szakemberekkel.
ÜTEMTERV:
Válogató videofelvétel alapján: 2019. június 10-ig.
Döntő: 2019. július 15-én, hétfőn Egerben.
Díjátadó gála: 2019. július 16-án, kedden Egerben.
AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI: zenei tudás, technikai felkészültség, megjelenés, stílus, egyéniség.
A ZSŰRI: Esze Jenő Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus- és Weiner Leó-díjas zongoraművész, a mostani bárzenész nemzedék mestere, Hárs Viktor Artisjus-díjas jazzbőgős, basszusgitáros, zeneszerző, Szepesi Györgyné zenepedagógus, Kádek Heny énekes előadóművész, hangképző, az Énekelj szabadon módszer oktatója, Lauren Dalrymple, Londonban élő jazzénekes és Szepesi Györgyné zenepedagógus.
Az értékes díjak elsősorban a versenyzők szakmai felkészülését és szellemi, fizikai feltöltődését segítik.
Jelentkezés a következő linkeken:


Egyéni jelentkezési lap
Duó jelentkezési lap
Csoport jelentkezési lap


JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. június 3.
A VERSENY MENETE:
Válogató:
- a versenyzők június 3-ig a YouToube-ra feltöltik a legalább az egyik számot bemutató videót, beküldik a jelentkezési lapot és átutalják a regisztrációs díjat (személyenként 1.000 Ft, 4 fős, illetve nagyobb csoport esetén 3.000 Ft) az Egri Zenészek Egyesülete számlájára (Takarék Kereskedelmi Bank 18203174-06018092-40010016). Az utaláskor a közlemény rovatba a „Trilla” szót kell írni. Ha az utaló nem azonos a versenyzővel, akkor a versenyző nevét is fel kell tüntetni.
- Az előzsűri értékeli a beküldött műsorszámokat és az eredményről június 15-ig e-mail értesítést küld.
Döntő:
- A továbbjutottak átutalják a nevezési díjat (ugyanarra a számlaszámra, ugyanolyan megjegyzéssel, mint a válogatón), ami személyenként 3000 Ft, 4 fős, illetve nagyobb csoport esetén 9000 Ft.
- Nyilvános döntő július 15-én, hétfőn délután.
- Július 16-án, kedden délelőtt Bárzenészek konferenciája, melynek keretében minden versenyző személyre szóló értékelést is kap.
- Július 16-án, kedden este nyilvános eredményhirdetés és gálaműsor a díjazottak, a zsűri és meghívott művészek közreműködésével.
Tudnivalók:
A versenyszámok maximális időtartama hangolással, beállással együtt 8 perc.
Egy személy versenyzőként csak egy produkcióban szerepelhet.
A döntőben versenyzők a kézi hangszereiken kívül csak a helyszínen biztosított hangtechnikát, elektromos zongorát és dobot használhatják.
Az énekesek hozhatnak kísérőzenekart (max. 6 fő) vagy cd-n zenei alapot. Az élő kíséret az értékelésnél előnyt jelent.
A zenekarok maximum 6 tagúak lehetnek, az énekkarok létszámát nem korlátozzuk.
A versenyen való részvételt mindenki önként vállalja, a regisztrációs és nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.
A versenyzők szállásukról, étkezésükről maguk gondoskodnak. Kérésre ajánlunk szállást különböző áron.
A rendezők fenntartják a jogot, hogy a demóanyagokat és a versenyen készült fotó és videófelvételeket korlátozás nélkül felhasználják.
A versenyen saját videófilm és fotók készítése megengedett.
Információ: 2019trilla@gmail.com, szakmai tanács: gondamusic@gmail.com

 

 

vissza a lap tetejére...